Steeds minder coronapatiënten in het ziekenhuis, UMC Utrecht sluit speciale IC-afdeling

© UMC Utrecht
UTRECHT - Het UMC Utrecht sluit de IC-afdeling die afgelopen maart speciaal was opgezet voor coronapatiënten. Het aantal patiënten daalt zo snel dat de afdeling niet langer nodig is.
Het Amsterdam UMC nam gisteren al een soortgelijk besluit. In Utrecht blijft de afdeling wel stand-by staan, waardoor de boel snel weer opgestart kan worden bij een nieuwe besmettingsgolf.
Op de speciale IC-afdeling was plek voor 10 patiënten, met een uitbreiding naar 25. Wat nu overblijft is de reguliere IC-afdeling, waar normaal gesproken plek is voor 24 bedden. Vanwege de pandemie is dat aantal al een tijd lang opgeschaald naar 36.
In het Meander Medisch Centrum in Amersfoort, het Diakonessenhuis in Utrecht en het St. Antonius Ziekenhuis neemt het aantal coronapatiënten ook snel af. Ook in die ziekenhuizen is het aantal IC-bedden de afgelopen tijd flink opgeschaald, maar daar werden geen extra IC-afdelingen opgetuigd.
In totaal liggen in de vier Utrechtse ziekenhuizen nu 113 mensen met corona, waarvan 42 op de IC. Ter vergelijking: eind april lagen in totaal 228 coronapatiënten in de Utrechtse ziekenhuizen. 'Code zwart' dreigde toen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.