Gemeenteraad Bunschoten stemt unaniem in met tweede 'Polenhotel'

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De gemeenteraad van Bunschoten heeft gisteravond unaniem ingestemd met de komst van een tweede Polenhotel op industrieterrein De Kronkels. Daarmee hoopt de gemeente dat er een einde komt aan het tekort aan woonruimte voor arbeidsmigranten en daarmee ook de overlast die er nu is.
Na een rondgang van RTV Utrecht werd eerder al duidelijk dat alle politieke partijen voor het initiatief van een tweede Polenhotel zijn. Het plan om twee accommodaties voor arbeidsmigranten te realiseren stamt al uit 2018, maar na de komst van het eerste hotel aan de Amersfoortseweg duurde het jaren tot het moment dat de gemeenteraad groen licht zou geven.

Incidenten terugdringen

Dat moment is er nu. Volgens de raad zijn de ervaringen met het eerste Polenhotel alleen maar positief geweest en is er geen sprake van overlast rond de accommodatie aan de Amersfoortseweg. Tegelijkertijd is de overlast in de woonwijken in het dorp afgenomen en met een tweede huisvestingslocatie aan de Celsiusweg hoopt de gemeente het aantal incidenten nog verder terug te dringen.
Bunschoten stemt in met tweede 'Polenhotel'
In het plan uit 2018 was namelijk ook afgesproken dat de gemeente pas kon handhaven op overbewoning in woonwijken als er twee huisvestingslocaties zouden zijn. Volgens de gemeente mogen er maximaal vier arbeidsmigranten in een woonhuis wonen, maar die regel werd vaak overschreden.

Omwonenden niet blij

Waar de gemeente enthousiast is, zijn sommige omwonenden en bedrijven juist bang dat de overlast zich naar het industrieterrein verplaatst. "Het is wel raar om ze dan op de stoep van een aantal bedrijven neer te zetten", zei Marion Schaap van Koelewijn Glas eerder.
Zij had samen met een aantal anderen liever gezien dat een extra weg het beoogde Polenhotel zou verbinden met het bestaande hotel aan de Amersfoortseweg, omdat de huidige aanrijroute vlak naast haar terrein loopt. "Het meest bang ben ik voor de parkeerproblematiek en de onbereikbaarheid voor onze leveranciers."
De initiatiefnemer betoogt in zijn plan juist dat de Celsiusweg breed en rustig genoeg is: "Ook zal dit geen problemen opleveren voor de omliggende wegen." Naar verwachting zal het pand na een verbouwing over een aantal maanden in gebruik genomen worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.