Maat is vol voor NS: stationspiano Utrecht Centraal komt na zoveelste vernieling niet meer terug

De stationpiano
De stationpiano © ANP
UTRECHT - De stationspiano op Utrecht Centraal komt niet meer terug. Het instrument werd vorige week in de nacht van donderdag op vrijdag voor de derde keer gesloopt. Voor de NS is de maat vol.
"Keer op keer wordt de piano vernield. We hebben er tot onze grote spijt voor moeten kiezen hem niet nog een keer te vervangen", vertelt een woordvoerder van de vervoerder.
De afgelopen jaren is de piano meerdere keren gerepareerd of zelfs helemaal vervangen. "De toetsen worden vernield. Er wordt op gekrast. We hebben geprobeerd een speciale folie op de piano aan te brengen en een klep over de toetsen om vernieling tegen te gaan. Daar waren we nog niet mee klaar of hij was alweer gesloopt. De maat is nu echt vol. Een piano moet echt een beleving zijn op het station. Dat we zo'n statement moeten maken, vinden we zonde."
Op de andere stations met een piano wordt voorlopig geen actie ondernomen. Of de piano helemaal nooit meer terugkeert in Utrecht, is niet zeker. "Zeg nooit nooit", aldus de woordvoerder.
De vernielde piano in 2019
De vernielde piano in 2019 © RTV Utrecht / Thijs Zilverberg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.