RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Studenten blij met vooruitzicht van studiejaar zonder coronaregels

UTRECHT - Studentenvakbond LSVb in Utrecht is blij met de uitspraken van gezondheidsminister Hugo de Jonge die zondagochtend zei dat op 1 september iedereen in Nederland die dat wil gevaccineerd kan zijn. Als alles volgens plan verloopt, kunnen volgens De Jonge tegen die tijd ook alle coronaregels worden losgelaten.

Daarmee kan al het onderwijs in Nederland weer normaal plaatsvinden, hoopt ook de studentenvertegenwoordiging. "De studenten kunnen, na het roerige afgelopen studiejaar, niet wachten om weer een normaal jaar tegemoet te zien", zegt LSVb-voorzitter Lyle Muns. "Niet alleen met open collegezalen en een studie die verloopt zoals voor de coronacrisis, maar ook met een normaal sociaal leven dat voor studenten ook uitermate belangrijk is."

Muns riep studenten die de komende weken een oproep zullen krijgen voor vaccinatie op om zich toch vooral te laten inenten. Exacte cijfers over de vaccinatiebereidheid onder studenten heeft Muns niet, maar hij vermoedt dat het overgrote deel van hen zich wil laten prikken.

Horeca wil voor september van anderhalve meter af
De vaccinatiecampagne in Nederland is niet de snelste, "maar schiet nu wel lekker op". Dat zegt voorzitter RobÞr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in reactie op de voorspelling van minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) dat iedereen voor 1 september volledig gevaccineerd is. Horecaondernemers hopen vurig dat de 1,5 meterregel al eerder van tafel kan, zegt Willemsen.

"Ik hoop dat we eerder zonder maatregelen kunnen. Voor ons is het noodzakelijk dat de 1,5 meterregel eraf gaat om weer rendabel te zijn. In de club, kroeg en discotheek moeten mensen tegen elkaar aan kunnen staan. Daar is hun verdienmodel op gebaseerd", zegt de voorman van de branchevereniging voor restaurants, cafés en hotels. "Wat ons betreft zou die al na de eerste prik kunnen aflopen. Dan zou je ergens in juli al weer zonder 1,5 meter afstand kunnen", geeft Willemsen aan.

"Willemsen waakt wel voor te gewaagde voorspellingen over het verloop van de pandemie en versoepelingen van coronamaatregelen. "Als we de afgelopen tijd iets hebben geleerd is het dat je niet te ver vooruit moet willen lopen."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -