Van Mastrigt beëdigd als waarnemend burgemeester Woudenberg

© Provincie Utrecht
WOUDENBERG - Yvonne van Mastrigt is voorlopig de nieuwe burgemeester van Woudenberg. Ze legde vanmorgen in het provinciehuis in Utrecht de eed af bij commissaris van de koning Hans Oosters.
De 55-jarige PvdA'er Van Mastrigt neemt het burgemeesterschap waar voor Titia Cnossen, die gisteravond in Woudenberg afscheid heeft genomen. Cnossen (ChristenUnie, 63)) had eerder aangegeven dat ze uit de gemeente wilde verhuizen, onder meer om meer tijd aan haar kleinkinderen te kunnen besteden. Ze was negen jaar burgemeester in Woudenberg.
Commissaris Oosters wees Van Mastrigt aan als waarnemend burgemeester. Het aanstellen van een opvolger zal naar verwachting een half jaar in beslag nemen. Later deze maand vergadert de gemeenteraad over een profielschets.
Van Mastrigt was al vaker waarnemend burgemeester. In 2018 nam ze de taken over van de terminaal zieke burgemeester Marc Witteman van Stichtse Vecht. Tot begin dit jaar was ze waarnemer in Stadskanaal. Ook was ze gedeputeerde in Groningen en burgemeester van enkele Groningse gemeenten.