RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verdachte van moord op ex in De Meern staat volgende maand terecht, rechtbank reserveert extra zaal

DE MEERN/KAMERIK - David K. moet zich op 2 juli voor de moord op zijn ex-vriendin voor de rechter verantwoorden. Dat bleek vanochtend op een laatste voorbereidende zitting in de rechtbank in Utrecht. De 38-jarige man zou zijn ex-vriendin Dimi vorig jaar juni in een appartementencomplex in De Meern hebben doodgeschoten.

De verdachte en zijn advocaat Plasman waren niet bij de zitting vanochtend aanwezig. Het onderzoekdossier over de zaak tegen K. is nu helemaal klaar voor behandeling. De verdediging heeft geen verdere onderzoekswensen. David K. is begin dit jaar geobserveerd in het Pieter Baan Centrum.

De psycholoog en psychiater die hem daar onderzochten, hebben over hun bevindingen een rapport ingeleverd. Over hun conclusies werd in de rechtbank vandaag niets gezegd. Het Openbaar Ministerie verdenkt K. behalve van moord ook van verboden wapenbezit. Bij hem zijn twee vuurwapens met munitie en een gasdrukgeweer met patronen aangetroffen.

Fatale avond
David en zijn ex-vriendin Dimi hadden vijf jaar een relatie en woonden anderhalf jaar samen in het appartementencomplex aan de Marketentsterlaan in De Meern. Een paar weken voor het drama liep hun relatie stuk. De klusjesman werd daardoor dakloos en nam zijn intrek in hun camper in Kamerik. Hij zou de relatiebreuk niet hebben kunnen verkroppen en zijn ex-vriendin hebben gestalkt.

Op de fatale avond van 13 juni 2020 kwam David, die oorspronkelijk uit Amsterdam komt, bij zijn ex-vriendin langs om wat spullen te halen. Volgens omwonenden leek er niets aan de hand. Hij zou nog koffie hebben gedronken met buren. Anderhalf uur later schoot hij haar volgens de officier van justitie door het hoofd. Hij werd direct daarna door de politie aangehouden.

Veel belangstelling
In de rechtbank waren vandaag opnieuw veel nabestaanden aanwezig. Zij willen bij de rechtszitting op 2 juli gebruik maken van hun spreekrecht. Ook zullen zij een schadevergoeding vorderen van de verdachte. Het OM verwacht dat veel familie en vrienden van het slachtoffer de zitting willen volgen.

Omdat in verband met de coronamaatregelen weinig mensen in de zittingszaal worden toegelaten, zal de rechtbank een extra zaal beschikbaar houden waar de zitting op een videoscherm kan worden gevolgd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -