RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Aanpak Rijnbrug valt sowieso miljoenen duurder uit

RHENEN - Het verbreden van de Rijnbrug in Rhenen kan mogelijk nog maximaal 48 miljoen euro duurder uitvallen dan gepland. Dat blijkt uit een berekening van de provincies Utrecht en Gelderland, die samen het verkeersproject bekostigen. In het gunstigste geval gaat het om 26 miljoen euro extra.

Toen Provinciale Staten eind 2018 het besluit nam om de brug aan te pakken zijn de kosten te laag ingeschat en inmiddels zijn de bouwprijzen gestegen. De politiek ging toentertijd akkoord met zo'n 87 miljoen euro. Hoeveel dit bedrag exact verder gaat oplopen moet nog worden berekend.

"We willen de komende weken nogmaals kritisch kijken naar mogelijkheden om het project te versoberen, het Rijk nogmaals vragen een bijdrage te leveren aan het aanpakken van de brug", schrijft gedeputeerde Arne Schaddelee in een Statenbrief. Ook wordt er gekeken naar een een second opinion. Eind dit jaar verwacht hij met een update te komen.

Het project met de Rijnbrug loopt zeer waarschijnlijk uit vanwege stikstofuitstoot. De vertraging die dat oplevert gebruiken de provincies om de financiŽn op orde te krijgen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -