Instellingen

Vissend, zwemmend of fietsend: Utrecht geniet van het weer

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Een strakblauwe lucht, 27 graden en een zuchtje wind: voor wie niet hoeft te werken is het de perfecte dag om eropuit te trekken vandaag.
Utrecht geniet van het zomerweer
Bij de Maarsseveense Plassen is het nog geen dringen geblazen. Toch denkt beheerder Trudy Leeuwis dat het vanmiddag vanzelf druk wordt: "Het is ook woensdagmiddag, dus veel kinderen zijn vrij."
Ze is hard aan het werk om de badgasten coronaproof van de zon te laten genieten. "Er heerst een zomers gevoel, maar we moeten ook rekening houden met corona. We hebben overal zeepjes staan en maken de toiletten vaak schoon. Mensen moeten ook vooraf online een kaartje kopen", vertelt ze.
Zelf ook het water in? Op de kaart hieronder zie je wat de kwaliteit van het zwemwater is bij jou in de buurt.
Voor wie liever aan wal blijft, is het ook goed toeven. Zo zit Hans van Tergouw als sinds vanochtend vroeg te vissen bij het watertje op de Oranje Nassaulaan in Zeist.
Waar-ie op hoopt? "Een vis", lacht hij. Hij kan zich hier uren vermaken met z'n visspullen, een blikje cola en 'natuurlijk zijn shag'.
Visser Hans vermaakt zich prima
Visser Hans vermaakt zich prima © RTV Utrecht
Ad van Wijgerden werkt op de pont tussen Vianen en Vreeswijk. Hij geniet van het stralende weer. "Op zo'n mooie dag als vandaag brengen we veel fietsers en wandelaars naar de overkant. Het is leuk om met iedereen een praatje te maken", vertelt hij.
Ad van Wijgerden op de pont
Ad van Wijgerden op de pont © RTV Utrecht
Eén van die fietsers is Gerard van Dort. Hij gaat binnenkort verhuizen naar Vianen en maakt daarom een rondje door de omgeving op de fiets. "Ik heb al genoeg kilometers in de benen zitten, hoor."

Slecht weer op komst

Vanaf morgen is het gedaan met de zon. In de ochtend begint het te regenen en kan het zelfs gaan onweren. Wel blijft het warm. De maximumtemperaturen liggen rond de 27 graden.
Het KNMI heeft morgen vanaf 14.00 uur voor meerdere provincies code geel afgegeven voor zware buien met hagel. Vooralsnog lijken de echt zware buien niet over Utrecht te trekken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.