Druktemonitor hangt aan zijden draadje, ondanks enthousiasme van provincie Utrecht

© Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen
PROVINCIE UTRECHT - De provincie Utrecht zoekt naar geld om de Druktemonitor ook na de pandemie te blijven gebruiken. Maar Provinciale Staten is kritisch op dat plan omdat gebruikersaantallen tegenvallen en gedeputeerde Arne Schaddelee de doorontwikkeling van 175.000 euro wilde betalen uit een corona noodfonds. Een meerderheid vindt dat dat op een andere manier betaald moet worden.
De Druktemonitor is een digitale kaart waar toeristen kunnen zien op welke plekken in onze regio veel mensen zijn, zodat ze besmettingsrisico kunnen beperken. Maar gedeputeerde Arne Schaddelee denkt dat ook na coronatijd de kaart van meerwaarde is. "Je kunt meer aan real-life sturen en aan crowdmanagement doen", zo zei hij in het debat met Provinciale Staten deze week.
Nu de gedeputeerde via andere wegen de Druktemonitor levend moet houden is de toerismesector teleurgesteld, zo laat de provincie weten. "Onze provincie kent zoveel mooie plekken, de een bekender dan de ander", aldus een woordvoerder "Met de Druktemonitor willen we mensen op het idee brengen om ook naar de minder bekende plekken te gaan."
Dit najaar wordt in een evaluatie bekeken wat de effecten en het bereik van de Druktemonitor precies zijn. Daarna valt een beslissing of en hoe die bekostigd gaat worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.