Utrechters praten mee over Jaarbeursplein

UTRECHT - Wat te doen met bromfietsen, is er wel voldoende zon voor terrasjes tegenover het Beatrixtheater en wat is precies de zichtlijn van de vernieuwde Leidse Rijn?
Een kleine greep uit de vragen die circa honderd belangstellenden stelden bij de projectorganisatie Stationsgebied in Utrecht dinsdag, tijdens een bijeenkomst over de openbare ruimte aan de westkant van het station.
De gemeente had belangstellenden uitgenodigd om hun visie te geven over het Jaarbeursplein, het Lombokplein en de kade van de doorgetrokken Leidsche Rijn. Vooral veel bewoners van Lombok waren op de uitnodiging ingegaan om mee te denken over de westkant van het station.
Het Jaarbeursplein zal een stuk groter worden, omdat de bushaltes daar worden verplaatst, de Croeselaan wordt onderbroken en de bovengrondse parkeergarage wordt afgebroken. Uiteindelijk wordt het plein ongeveer twee keer zo groot als het huidige Vredenburgplein.

CONCERTEN

De gemeente voorziet dat het plein een plek wordt voor concerten en evenementen. Hoewel het niet de bedoeling is dat het een uitgaansplek wordt. "Daarom is er geen plaats voor een groot vast kunstwerk", hielden enkele aanwezigen de gemeente voor. "Een waterpartij die je tijdens evenementen uit kunt zetten, is veel beter."
De ambtenaren gaan nu aan de slag met de suggesties. Eind dit jaar moet het college van B&W de eisen vaststellen. Daarna kunnen er ontwerpen worden gemaakt.
Suggesties kunnen nog enkele weken ingediend worden via de site cu2030.nl

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.