Instellingen

Per ongeluk vernielde trap langs de singel wordt vandaag hersteld

Vrijwilliger Ben Nijssen van Singel030 gaat de boel vandaag weer herstellen.
Vrijwilliger Ben Nijssen van Singel030 gaat de boel vandaag weer herstellen. © RTV Utrecht / Jordi de Jong
UTRECHT - De per ongeluk vernielde ecologische trap langs de singel in Utrecht wordt vandaag hersteld. Vrijwilligers gaan de komende twee dagen ruim duizend plantjes planten tussen de voegen van de traptreden.
Het was een zeer knullige en dure blunder die een overijverige groenbeheerder van de gemeente in april maakte: hij dacht dat de plantjes op de trap ongewenst waren en vernietigde ze met een brander. Terwijl vrijwilligers van Vergroening Singel030 zich al drie jaar inspanden om de trap zo groen mogelijk te maken. Het kunstwerk kostte in totaal 243.800 euro.
Zo'n anderhalve maand later hebben enkele plantjes zich kunnen herstellen, maar de meesten zijn niet teruggekomen. De vrijwilligers hebben het drama inmiddels een plekje gegeven, vandaag gaan ze vol goede moed van start met het herstel.
Het aanbrengen van de nieuwe planten is geen simpele klus. Het gaat om inheemse begroeiing die tussen de voegen van de treden moet komen. Ook moeten de vrijwilligers er rekening mee houden dat de onderkant van de trap veel meer zonlicht krijgt dan de bovenkant.
De trap ligt bij het Centraal Museum, bij het Zocherpark.
De weggebrande plantjes.
De weggebrande plantjes. © RTV Utrecht / Jordi de Jong

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.