Rechter verbiedt coffeeshop Tennesseedreef Utrecht

© Pixabay
UTRECHT - Er mag toch geen coffeeshop komen in het bedrijvencomplex aan de Tennesseedreef, in de Utrechtse wijk Overvecht. Dat heeft de voorzieningenrechter vandaag besloten. De VVE van het complex spande een kort geding aan om de komst van de coffeeshop tegen te gaan.
De eigenaar van het pand waarin de coffeeshop zou komen was al begonnen met de voorbereidingen voor de opening. De VVE maakte bezwaar tegen de komst omdat de coffeeshop in strijd zou zijn met de geldende erfpachtvoorwaarden, waarin staat dat detailhandel en horeca niet zijn toegestaan. Bovendien waren ondernemers bang dat de waarde van hun panden zou dalen door de komst van de coffeeshop.
De exploitant van de coffeeshop was in de veronderstelling dat hij alles volgens de regels deed. Hij zou van de gemeente toestemming hebben gekregen om zijn unit in strijd met de geldende erfpachtvoorwaarden te gebruiken.
Toch heeft de rechter besloten dat het pand geen dienst mag doen als coffeeshop. De rechter heeft de exploitant een dwangsom opgelegd van 2500 euro per dag, tot een maximum van 100.000 euro.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.