RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Brugwachter verlaat post nét iets te vroeg: hardnekkige storing treft Eembrug opnieuw

1/2
EEMBRUGGE - Opnieuw stond er vandaag verkeer stil voor de Eembrug in Baarn. Het blijkt een hardnekkig probleem, want sinds de revisie van september is het de achttiende keer dat er problemen zijn met de brug. De provincie Utrecht laat weten onderzoek te doen naar delen die vervangen moeten worden.

Eerder deze week was er ook al een storing bij de Eembrug, die na herstelwerkzaamheden opgelost kon worden. Een brugwachter die voor de zekerheid twee dagen bij de brug bleef was juist vanochtend vertrokken. Te snel, zo blijkt, want even later was het weer mis. Dit keer was het de fietsbrug die haperde.

Weginspecteur
"De storing van vandaag houdt verband met de storing eerder deze week", laat een woordvoerder van de provincie weten. "De fietsbrug gaat te ver open, waardoor hij automatisch in storing gaat. Er vindt nu onderzoek plaats naar welke onderdelen vervangen moeten worden. Er is een lokale brugwachter aanwezig en een weginspecteur om het verkeer te regelen."

 Een weginspecteur regelt het verkeer. Een weginspecteur regelt het verkeer. | Foto: Caspar Huurdeman

Ook komend weekend blijft de brugwachter nu op zijn post zitten. "Mogelijk ook begin volgende week. Mocht er een nieuwe storing optreden dan kan deze meteen worden gereset, waardoor het verkeer geen hinder ondervindt."

De fietsbrug is inmiddels weer in bedrijf.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -