Rida (19) uit Zeist vermist in Oostenrijk, familie maakt zich grote zorgen

© Politie Oostenrijk
ZEIST - Grote zorgen om de vermiste Rida Zoundri. De 19-jarige jongen uit Zeist is sinds afgelopen zondag vermist in de Oostenrijkse bergen. De laatste keer dat de jongen telefonisch contact had met zijn moeder klaagde hij volgens zijn oom over gevoelloze vingers en pijn op de borst. "Het duurt maar voort en er gebeurt heel weinig. Terwijl er een medische noodzaak is om hem snel te vinden."
"Rond 18.30 uur belde Rida nog met zijn moeder. Ze zei hem 112 te bellen. We weten niet of hij dat ook nog heeft gedaan. Om 19.10 uur is het signaal van zijn telefoon uitgevallen", zegt oom Hamid.

Innsbruck

De politie in Nederland bevestigt de vermissing van de jongen. Het onderzoek wordt verder uitgevoerd door agenten in Oostenrijk. Op de site van de Oostenrijkse politie staat de vermissing kort beschreven. "Sinds 30 mei is een 19-jarige Nederlander is Innsbruck vermist. De man reisde 29 mei naar Innsbruck en wou de laatste dag een bergwandeling maken. Het is niet bekend waar hij naartoe zou wandelen."
De familie vindt dat de Oostenrijkse politie weinig in het werk stelt om Rida te vinden. "Zijn telefoon is uitgepeild en vanaf daar zoeken de agenten steeds. Maar wij hebben na oproepen op Facebook drie mensen gesproken die hem, afzonderlijk van elkaar, gezien hebben. De beschrijving klopt precies. De politie in Oostenrijk focust zich steeds op het laatste peilsignaal en is pas gisteren met een helikopter over het andere gebied gevlogen."

Uiterlijke kenmerken

Rida is ongeveer 1.80 meter lang, heeft schoenmaat 45 en droeg op het moment dat hij vermist raakte zwarte kleding en donkere Nike schoenen. Zijn haar is inmiddels wat langer dan op de foto en hij heeft een iets voller gezicht, zo laat zijn oom weten.
"Hij was net 19 geworden en wilde graag een reis maken. Hij ging eerst naar Berlijn, toen wandelen in Oostenrijk en wilde daarna nog naar Zwitserland. Een beetje low-budget. Hij heeft heel veel gevideobeld om te laten zien hoe mooi hij het er vond. Niets wees erop dat er iets mis was, tot dat laatste telefoontje."
Iedereen die informatie heeft over deze vermissing, kan contact opnemen met de politie of bellen naar Hamid: 06-11180511.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.