Instellingen

EK-liedjes in tijden van corona: 'Misschien een keer optreden naast een terras met tv-scherm'

© Tjalling Wiersma
VEENENDAAL - Nu het Europees Kampioenschap over minder dan een week begint, worden steeds meer EK-liedjes de wereld in geslingerd. Maar optreden in volle kroegen zit er dit jaar niet in vanwege corona. Dus hopen de makers vooral op Spotify-succes. "Toch hopen we stiekem één keer een kroegje in te kunnen", zegt Tjalling Wiersma.
De Veenendaler maakte samen met wat vrienden het lied 'Oranje dat is mijn kleur'. Het idee voor een EK-lied was er al langer, maar vorig jaar werd het toernooi uitgesteld vanwege corona. Dit jaar besloten ze de handschoen toch op te pakken. "Het begon een beetje als een grap, maar het werd steeds groter. We hebben het opgenomen in een professionele studio in Friesland en uiteindelijk hebben we zelfs een clip gemaakt."
Dé droom voor muzikanten die EK-liedjes maken is optreden in volle feestkroegen. Dat hoopt ook Tjalling, maar hij is realistisch. "Als we één keer een kroegje in kunnen is het al mooi meegenomen."
Toch staat er al één optreden op de planning: de vijf vrienden mogen in september komen zingen op de Minifeestweek in Hei- en Boeicop (Vijfheerenlanden). Alleen is dat pas ver na het EK. "Maar misschien kunnen we een keer optreden naast een terras waar een tv-scherm hangt", denkt Tjalling hardop. "Of kunnen we met onze bus naar het stadion rijden als er een wedstrijd is."
De vrienden hebben de grootste lol tijdens de opnames van de clip.
De vrienden hebben de grootste lol tijdens de opnames van de clip. © Tjalling Wiersma
Het lied is in een week tijd ruim 2400 keer gestreamd op Spotify. Ook andere bekende en minder bekende artiesten proberen hun EK-liedjes aan de man te brengen. Zo nam Utrechter Wesley Sneijder een lied op met Mental Theo.
Tjalling maakte het nummer met vier vrienden, waarvan de meesten in het Gelderse Asperen wonen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.