Burgemeester vaart mee met mini-Canal Pride op de Utrechtse grachten

UTRECHT - In Utrecht was vandaag een piepkleine Canal Pride. Al in maart werd de jaarlijkse botenparade door de grachten voor de tweede keer afgelast door corona. Om toch aandacht te vragen voor emancipatie van de LHBTI+ gemeenschap, en vanwege pride month, was er vandaag een boottochtje door de binnenstad.
Burgemeester Sharon Dijksma voer ook mee. "Volgend jaar weer een èchte botenparade! Maar nu alvast een generale repetitie", twittert ze. Ook stelt Dijksma dat de aandacht voor gelijke rechten voor de LHBTI+ gemeenschap "helaas nog steeds hard nodig is".
"De pijlen zijn nu gericht op 2022, om dan extra groot uit te pakken, stelt de organisatie van de Utrecht Canal pride. "De stad bestaat dan 900 jaar en die viering start ook in juni. Wij kijken er alvast naar uit!"
Omdat dit de tweede Utrecht Canal Pride op rij is die niet doorgaat, is besloten om alle inschrijvingen uit 2020 en 2021 te laten vervallen. Voor de parade van 2022 moet dus tegen die tijd opnieuw moeten inschrijven. "Zo weten we zeker dat deze organisaties nog steeds wil meevaren. Als er een plaats was toegewezen in 2020 dan krijgt de inschrijving ook in 2022 weer voorrang bij de toewijzing van de plaatsbewijzen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.