Advocaten ruimen 'bergen rotzooi' op in Park Lepelenburg: 'Het is een beetje onze voortuin'

UTRECHT - In de strijd tegen al het afval dat in Utrechtse parken wordt achtergelaten, gaan medewerkers van advocatenkantoor Wijn & Stael deze week iedere ochtend Park Lepelenburg in Utrecht in om achtergebleven troep op te ruimen.
Advocaten ruimen 'bergen rotzooi' op in Park Lepelenburg
"Wat er de afgelopen weken is gebeurd kan eigenlijk niet", vertelt medewerker Jeroen Baak, doelend op de rotzooi die in het Utrechtse park werd achtergelaten. "Ons kantoor aan de Maliesingel ligt tegenover het park en daarom is het ook een beetje onze voortuin. En iedere ochtend als wij op ons werk komen, zien we bergen rotzooi die zijn achtergelaten nog nadat de gemeente aan het begin van de avond is langsgeweest."

Bewustwording

De medewerkers gaan er iedere dag tussen 09.00 en 09.30 uur op uit om de gemeentemedewerkers te helpen bij het opruimen. Ook wordt er koffie uitgedeeld aan toevallige passanten. Dit gebeurt onder het motto: samen genieten van onze parken, houd Utrecht schoon. "Met de actie proberen we een stukje bewustwording te creëren bij de mensen, dat het dus ook anders kan", aldus Baak.
Het advocatenkantoor krijgt positieve reacties op de actie en ook de collega's van Baak zijn enthousiast. "Iedereen vond het een onwijs leuk initiatief. We doen het vijf dagen, dus we geven collega's de kans om op verschillende dagen mee te helpen. Het moet namelijk wel passen in de agenda; mensen zitten ook nog met hun gewone werk met zittingen."
Vanochtend komt wethouder Diepeveen een kijkje nemen in het park: namens de gemeente wordt man en materieel ingezet. Baak: "We zijn erg blij dat de gemeente dit initiatief ondersteunt." Volgende week krijgt de actie ook nog een klein vervolg, want dan deelt het advocatenkantoor opvouwbare frisbees uit aan bezoekers in het park. Daarop staat hetzelfde motto.
Afval in Park Lepelenburg in Utrecht.
Afval in Park Lepelenburg in Utrecht. © RTV Utrecht / Peter Huting

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.