Instellingen

Vaccineren in vakantietijd: 'Die prik kan je ook in Drenthe halen'

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Mensen die hun tweede vaccinatieafspraak willen verzetten of juist hun eerste prik op tijd willen halen. De GGD regio Utrecht heeft de laatste tijd steeds vaker mensen aan de telefoon die hun vaccinatieafspraak rondom een vakantie willen plannen.
Vrijwel elke dag wordt een bevolkingsgroep van een bepaald geboortejaar opgeroepen om een afspraak te maken. Die afspraken kunnen online gemaakt worden, maar in de callcenters van de GGD is het dan ook druk voor het maken van een telefonische afspraak. "Dat gaan we steeds meer zien. Stel je krijgt nu je eerste prik en je tweede prik valt net in de vakantie, dan moeten we gaan schuiven", vertelt Lydia van der Meer, woordvoerder van de GGD regio Utrecht.
Vaak wordt afspraak voor de tweede vaccinatie dan wat weken uitgesteld, maar dat kan je niet onbeperkt doen vertelt Bas Boogmans, arts van de GGD. "Het liefst zetten we de prik dan hup, meteen na je vakantie. De gewenste tijd tussen de twee prikken is zes weken. Dat kunnen we oprekken tot maximaal twaalf weken, maar veel liever blijven we strakker op die gewenste tijd van zes weken."
De GGD ziet dat in het callcenter ook meer telefoontjes binnenkomen om een al geplande afspraak te verzetten. Lydia van der Meer van de GGD wil vakantiegangers graag nog een praktische tip meegeven. "Natuurlijk snappen we dat mensen toe zijn aan vakantie, we denken graag mee. Maar als je nu weet dat je op vakantie gaat naar Emmen en je kan niet heen en weer rijden voor een tweede prik, dan plannen we graag een afspraak voor je in de buurt van je vakantieadres. Die prik kan je dan ook prima in Drenthe halen."
Pas jij je vakantieplannen aan vanwege je coronavaccinatie? Of heb je juist je vaccinatie-afspraak verzet zodat je lekker op vakantie kunt? Wij horen het graag! Deel je verhaal met ons. Dat kan in een mailtje naar nieuws@rtvutrecht.nl of stuur een appbericht naar 06 16 14 12 18.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.