Instellingen

Politieachtervolging in Utrecht, bestuurder rijdt 120 km/u in bebouwde kom

© Tobias Bos
UTRECHT - Dinsdagavond is na een achtervolging een motorrijder aangehouden die verschillende overtredingen beging. Dat meldt Politie Utrecht Centrum op Instagram.
De bestuurder trok rond 21.15 de aandacht van de politie door een wheelie te trekken op de Nobelstraat, waar een maximumsnelheid geldt van 30 kilometer per uur. Toen de bestuurder de politiemotor achter hem in de gaten kreeg, nam hij het hazenpad.
De politie zette de achtervolging in. Daarbij werd ook een helikopter ingeschakeld. Tijdens de achtervolging beging de motorrijder nog een aantal fikse overtredingen. Zo reed hij 120 kilometer per uur binnen de bebouwde kom, negeerde hij verschillende rode verkeerslichten en reed hij over een spoorwegovergang met gesloten spoorbomen. Op de A27 richting Hilversum haalde de weggebruiker snelheden van 220 kilometer per uur.
De KTM van de wegmisbruiker.
De KTM van de wegmisbruiker. © Instagram Politie Utrecht Centrum
Uiteindelijk staakte de politie de achtervolging over de weg in verband met gevaar voor andere weggebruikers. De bestuurder stopte in Bilthoven, in de veronderstelling dat hij de politie had afgeschud. Door aanwijzingen van de politiehelikopter kon de motorrijder uiteindelijk worden aangehouden. Zijn motor, een KTM, is in beslag genomen en zijn rijbewijs ingevorderd. Er wordt een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.