Examens van Utrechtse school UniC kwijtgeraakt bij de post: 'Dit is dramatisch'

© RTV Utrecht / Iris Tasseron
UTRECHT - Een flinke domper voor een deel van de leerlingen op het UniC in Utrecht. Zij behoren tot de pechvogels van wie PostNL de examens is kwijtgeraakt. Het gaat om een veertigtal leerlingen dat mogelijk het examen Engels over moet doen.
De Utrechtse middelbare school wacht al sinds vorige week op de examens, die na de tweede correctie terug worden gestuurd naar de eerste corrector. Toen werd al duidelijk dat de trackingcodes die de school had gekregen niet de juiste informatie opleverden. Dinsdag heeft de school de betreffende leerlingen en ouders geïnformeerd over de vermiste examens.

Moeilijke tijd

Die reageerden, zoals verwacht, ontsteld. "Dit is een dramatisch verhaal", vertelt de woordvoerder van scholengroep Nuovo, waar UniC toe behoort. "De leerlingen zijn nogal van streek en dat is heel goed te begrijpen. We zitten natuurlijk sowieso in een moeilijke tijd met corona. Dit komt er dan ook nog eens bij voor deze leerlingen."
Hoewel de pakketten bij PostNL officieel nog de status 'verzonden' hebben, slinkt de hoop dat ze nog gevonden worden met ieder uur. Het is inmiddels uitgesloten dat de betreffende leerlingen donderdag hun examenuitslag te horen krijgen, zoals de bedoeling was.

Bezwaar

De scholengemeenschap hoopt dan ook dat het ministerie coulant met de situatie omgaat. De minister liet gisteravond in een reactie weten dat examens zonder tweede correctie opnieuw gemaakt moeten worden. "Wij zijn het daar niet mee eens en hebben daar bezwaar tegen aangetekend", aldus de woordvoerder van Nuovo. De scholengroep zal de samenwerking zoeken met andere schoolbesturen waarbij dit speelt.
Eerder vandaag meldde PostNL dat twaalf scholen op de hoogte waren gebracht over de vertraagde en zoekgeraakte examenpost. Drie van de twaalf scholen waarbij de gecorrigeerde examens niet op tijd bezorgd waren door PostNL, hebben hun post inmiddels binnen, meldt de NOS. Scholen in Hoogeveen, Pijnacker en Veenendaal kregen de examens vandaag alsnog.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.