RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ernstig verwaarloosde beren uit Oekraïne komen naar Ouwehands in Rhenen

RHENEN - Twee ernstig verwaarloosde beren uit Oekra´ne komen deze zomer naar het Berenbos in Rhenen, een zelfstandig onderdeel van Ouwehands Dierenpark.

Ze worden naar Nederland gehaald door stichting Bears in Mind. Daar wonen nog acht andere beren die op andere plekken in Europa mishandeld werden. De stichting heeft sinds 1993 dertig verwaarloosde beren opgevangen.

De stichting startte eind april een inzamelingsactie om de beren uit Oekra´ne te kunnen ophalen. De stichting heeft door de coronacrisis gebrek aan inkomsten. De actie was succesvol en heeft meer opgeleverd dan de benodigde 50.000 euro. Het resterende geld wordt gebruikt om een berin uit BosniŰ te redden. Dit dier heeft tot nu toe in een kleine, vieze kelder bij mensen thuis geleefd.

De bruine beren uit Oekra´ne werden gehouden in een hok in een speeltuin. Ze werden nauwelijks verzorgd en dagelijks door de tralies heen getreiterd. In Het Berenbos wordt nu een quarantaineverblijf gebouwd, waar de twee beren de eerste weken zullen verblijven. Daarna kunnen ze vrij rondlopen op het twee hectare grote terrein.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -