Instellingen

Kort nieuws: Dief steelt geld uit vergeten jas

NIEUWEGEIN - * In Veenendaal is vannacht een dief opgepakt door de politie. De man zou geld uit een jas hebben gehaald, die was vergeten op een toilet in een café aan de Markt. De politie heeft de 27-jarige man in de cel gezet.
* Een achttienjarige vrouw uit Lienden is gisteren in Rhenen gewond geraakt toen ze werd aangereden door een man uit Rosmalen. De man sloeg af en zag de vrouw op de brommer over het hoofd. De tiener is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.
* De PvdA-fractie in Amersfoort vraagt zich af of het college de beschermde stadsgezichten wel serieus neemt. Er zou een onderzoek komen naar de werking van het beschermprogramma maar daar is nog steeds geen begin mee gemaakt. Het is langer onduidelijk of de bescherming van de stadsgezichten in Amersfoort wel goed werkt.
* De Bilt heeft nu ook een anti-discriminatieloket. Inwoners kunnen bij het meldpunt melding maken van discriminatie van geloof, levensovertuiging en geslacht. Eerder konden onwoners dat al doen bij de instantie Artikel 1 Midden Nederland in Utrecht. Het nieuwe meldpunt in De Bilt is ondergebracht bij het Zorgkloket.
* Internetwinkel Bol.com gaat voortaan ook speelgoed verkopen. Het Nieuwegeinse bedrijf zegt de traditioneel georganiseerde speelgoedmarkt te willen openbreken. Maar vijf procent van de speelgoedverkopen zou nu via internet gaan.
* Vooruitlopend op de uitreiking van de gouden kalveren vrijdagavond, zijn de winnaars van het Nederlands Online Film Festival bekend gemaakt. De film The Rash heeft de juryprijs gewonnen. De korte film Sirena nam de publieksprijs in ontvangst. Aan de prijzen zit een bedrag van 2500 euro verbonden.
* De communicatie tussen arts en patiënt over goed medicijngebruik moet beter, stelt onderzoeksbureau NIVEL in Utrecht. NIVEL observeerde de communicatie tussen artsen en patienten over cholesterolverlagers. Daaruit bleek dat over de noodzaak van inname en de bijwerkingen nauwelijks werd gerept.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.