Instellingen

Topmuzikante bestolen van hobo op Utrecht Centraal: 'Ik heb hem echt nodig en de dief kan er niks mee'

UTRECHT - Een ramp is het voor Aisling Casey, eerste hoboïste van het Radio Filharmonisch Orkest. Gisteravond werd haar dierbare instrument gestolen uit een trein op perron 5 van Utrecht Centraal.
"Ik heb hem echt nodig, het is mijn werk", vertelt ze. "De hobo is ook speciaal voor mij gemaakt en heeft een systeem waar niemand anders op kan spelen. De dief kan er niks mee. Het gaat hem echt niet lukken om hem te verkopen. Ik wil hem heel graag terug hebben."
De gestolen hobo.
De gestolen hobo. © Aisling Casey
Casey was gisteravond onderweg naar huis met de ICE uit Düsseldorf. "Mijn tas lag op het doorzichtige bagagerek en kon ik goed in de gaten houden." Toch verloor ze de zwarte rugzak op een gegeven moment heel even uit het oog.
Een man keek haar vanaf een meter of zes aan en vlak daarna was haar tas weg. Ze weet zeker dat hij verantwoordelijk is geweest voor het verdwijnen van haar blaasinstrument. "Voor ik het wist, was hij al uit de trein gestapt. Heel erg balen."
De hobo is ongeveer 9.000 euro waard, maar dat is nog niet alles. In de tas zat ook een machine waarmee de blaasrieten worden gemaakt. "De mondstukken voor een hobo moet je zelf maken en dat kost ontzettend veel tijd." Casey denkt dat de machine ongeveer 2500 waard is.
De rietmachine.
De rietmachine. © Aisling Casey
De diefstal was gisteravond rond 21.30 in de ICE104 (Düsseldorf-Amsterdam). De hobo is van het merk Marigaux, type 901 met duimplaat. Het serienummer is 39404. De hobo zat in een zwart kistje met rode bekleding en dat zat weer in de zwarte rugtas.
De gestolen rugzak.
De gestolen rugzak. © Aisling Casey

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.