Burgemeester Dijksma: meer aandacht voor meldpunt seksueel geweld tegen studentes

© Jeroen Jumelet, ANP
UTRECHT - De gemeente Utrecht is al jaren actief om seksueel geweld tegen studentes aan te pakken. Dat zegt burgemeester Sharon Dijksma in reactie op het nieuws van eerder deze week, dat één op de negen studentes zegt verkracht te zijn. Wel zegde ze toe om het meldpunt dat bestaat meer onder de aandacht te brengen.
Het schokkende nieuws over de verkrachtingen was voor Eva Oosters (Student & Starter) aanleiding om de burgemeester aan te sporen meer te doen om dit onderwerp bespreekbaar te maken en om dit soort geweld tegen te gaan. Dijksma zegt dat de cijfers haar grote zorgen baren. "Dit onderwerp is al langer onderwerp van gesprek met studentenverenigingen en onderwijsinstellingen", zei de burgemeester. De cijfers zijn volgens haar aanleiding om meer prioriteit te geven aan die gesprekken.

Goed idee

De burgemeester meldde dat er al meerdere initiatieven zijn om seksueel geweld tegen te gaan. Zo is er contact met de vertrouwenspersonen binnen de onderwijsinstellingen. Dijksma benadrukte dat er al lang een meldpunt is, dat 24/7 beschikbaar is. Raadslid Oosters vroeg vervolgens of dat meldpunt extra onder de aandacht van studentes gebracht kan worden. Dat vond Dijksma een goed idee.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.