RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nieuw hoofdstuk in brugsoap Vreeland: wandelaars mogen er nu wél over

VREELAND - De veelbesproken brug over de Vecht bij Vreeland wordt tch opengesteld voor voetgangers. Fietsers mogen er ook overheen, maar dan moeten ze wel afstappen en met hun fiets aan de hand naar de overkant lopen.

Het is het zoveelste hoofdstuk in de Vreelandse brugsoap. De brug werd vorig jaar gebouwd zodat sloepjes uit de naastgelegen haven er onderdoor konden. De projectontwikkelaar kreeg een bouwvergunning, maar toen de brug eenmaal openging, was die volgens de gemeente te steil.

De gemeente Stichtse Vecht sloot de brug af en eiste van de projectontwikkelaar een oplossing. Die vindt dat de gemeente fout zit door de brug pas aan het eind van de rit af te keuren. Omdat de gemeente en de bouwer van de brug er samen niet uitkomen, was de brug al zo'n tien maanden dicht.

Maar nu is de brug aan de Bergseweg dus weer deels open. Er komen hekken aan beide zijden die alleen ruimte bieden om de brug lopend te passeren, meldt RTV Stichtse Vecht.

"Deze korte termijnoplossing biedt ruimte voor het werken aan een structurele oplossing voor de brug en het geschil tussen gemeente en ontwikkelaar", schrijft de gemeente in een persbericht. "Ontwikkelaar en gemeente zijn in goed overleg met elkaar en de gemeente heeft juridische vervolgstappen opgeschort."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -