Waterproblemen Doorn duren nog de hele dag, Vitens deelt waterflessen uit

DOORN - Voor de derde dag op rij hebben bewoners van de Vogelweide in Doorn te maken met een leidingbreuk. Vitens werkt aan een oplossing.
De problemen ontstonden vanmorgen al in alle vroegte. Negentig huizen zitten sindsdien zonder water. Naast de waterleidingbreuk zijn er ook problemen met de gasleiding, meldt de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Verschillende huishoudens zitten daardoor zonder gas. Stedin probeert dit probleem op te lossen.
De gemeente verwacht dat de huizen in de Vogelweide om 18.00 weer water hebben en om 21.00 weer zijn aangesloten op het gas. Het kruispunt bij Vruchtengaard 127 is voorlopig afgesloten voor verkeer.

Rust, reinheid en regelmaat

"Leidingen zijn net kinderen", zegt een woordvoerder van waterleidingbedrijf Vitens. "Ze zijn gebaat bij rust, reinheid en regelmaat. Bovendien is het leidingnetwerk in Doorn relatief oud." Dat zou kunnen verklaren waarom er vandaag voor de derde dag op rij sprake is van een waterleidingbreuk in Doorn.
"Als de druk in een leiding na werkzaamheden weer wordt opgevoerd, dan kan dat andere zwakke plekken in het leidingnetwerk blootleggen", legt de woordvoerder uit. Vitens deelt flessen water uit in de getroffen buurt.

Auto zakt weg op Uithof

Gisteren knapte ook een waterleiding op de Uithof in Utrecht. Daardoor ontstond er zo'n groot gat in de bestrating, dat een auto deels wegzakte in de grond.
Auto zakt weg door gesprongen leiding op Uithof

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.