Politie haalt tientallen verwaarloosde hondjes uit Utrechts fokhuis

© Politie
UTRECHT - De dierenpolitie en de Landelijke Inspectie Dierenbescherming hebben 48 verwaarloosde dieren uit een huis gehaald in Utrecht. De eigenaar was niet thuis, maar zal later worden gehoord, zegt de politie.
Volgens de politiewoordvoerder was er een tip gekomen over een dode hond die in het water lag. Op basis van die tip en andere signalen gingen agenten naar het huis toe. ''We troffen dieren in erbarmelijke omstandigheden aan. De hokken waren al lange tijd niet schoongemaakt, er lagen uitwerpselen en de conditie van de dieren was heel slecht.''
In totaal vond de politie 47 honden en een ara, een soort papegaai. In twee andere woningen zijn ook dieren gevonden. ''Daar hebben we een last onder dwangsom uitgereikt; de eigenaar moet zorgen dat de situatie verbetert.'' Waar in Utrecht de illegale fokkerijen zijn gevonden, kan de politie niet zeggen.
Omdat de dieren werden gefokt voor de verkoop, zoekt de politie mensen die de afgelopen maanden een klein hondje hebben gekocht in Utrecht en die vermoeden dat dit hondje afkomstig is van één van deze fokkers. Het kan bijvoorbeeld gaan om Chihuaha's, Pomeranians, Bostonterriërs, Toy poedels en Shih tzu's.
Bij de politie kan een online melding worden gedaan, met een foto van het hondje.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.