Meer dan 60 dieren geruimd op Dierenweide Vleuten: 'Voor ons allemaal echt een zwarte dag'

© RTV Utrecht / Anne-Marie Verhagen
VLEUTEN - Een emotionele dag op Dierenweide Vleuten. Nadat daar vogelgriep was geconstateerd, moesten tientallen dieren worden geruimd. Medewerker Ria Hilhorst moet haar tranen inslikken als achter haar de laatste vogels worden gevangen. "Ik voel me echt heel ongelukkig, maar ja ik kan er niks aan doen."
Gisteravond hoorde Ria dat het fout was, ze wist het eigenlijk al, maar had toch nog hoop. "Misschien valt het nog wel mee denk je dan. Maar het valt niet mee."
De dag begon voor Ria vol emotie. Ze heeft een rondje langs de ganzen, kippen, zwanen, eenden, fazanten, parelhoender en kwartel gemaakt. "Ik heb ze nog even lekker te eten gegeven en een praatje met ze gemaakt. En ze gezegd dat het me zo spijt dat dit gebeurt."
Meer dan 60 dieren moeten vandaag worden geruimd
"Hee, Jans loopt er nog", roept Ria vragend. Het ruimen is nog niet klaar, zo blijkt. De vogels laten zich maar moeilijk vangen. "Jans is onze witte gans, maar dat moet nog", verzucht Ria. Het wordt haar eigenlijk allemaal te veel, maar ze verbijt zich. "Het is voor ons allemaal echt een zwarte dag".
Ik heb niet zulk goed nieuws te vertellen. Het wordt onze laatste dag
Ria Hilhorst
Eén ding weet Ria zeker. Er komen weer vogels. Vanmorgen kreeg ze al een telefoontje van iemand die kuikens wilde doneren. Want een Dierenweide zonder vogels, dat kan niet, vindt Ria. Toen ze vanmorgen afscheid nam van haar dieren heeft ze een filmpje van ze gemaakt. "We moeten toch altijd even een praatje maken 's morgens hè", zegt ze tegen één van de ganzen. "Maar ik heb niet zulk goed nieuws te vertellen. Het wordt onze laatste dag."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.