Instellingen

Domper na slagingsfeestje: dieven in Bunnik nemen rugtas aan vlaggenmast mee

© Ellen Kloosterman
BUNNIK - Ellen Kloosterman uit Bunnik keek vanochtend raar op toen zij haar voordeur opende: dieven namen vannacht de rugtas mee die aan de vlaggenmast hing vanwege het slagen van haar 18-jarige zoon Wietse voor zijn havo-eindexamen. Ellen plaatste een oproep op Facebook om uit te kijken naar de daders.
"Ik hoorde vannacht rond 02.30 uur nog wel een stok vallen en toen ben ik nog even uit het raam gaan kijken. Ik dacht: het zal wel, maar dat ging natuurlijk om mijn vlaggenstok", vertelt Ellen. "Ik hoorde een paar jongens wegrennen, dus ik dacht: er gebeurt iets wat niet in de haak is, maar ik had nooit gedacht dat het om mijn vlaggenstok ging."
Haar zoon Wietse reageerde ook verbaasd op de diefstal. "Hij had gisteravond nog lang in de tuin gezeten met een vriend, dus toen ik vanochtend vertelde dat de tas was gestolen, reageerde hij heel verbaasd. Hij vond het belachelijk. En veel andere mensen ook: we hebben tot nu toe veel reacties gekregen."
Volgens Ellen hebben de dieven nog flink hun best gedaan. "Ik had de tas namelijk met tiewraps vastgezet. Hij hangt ook best hoog, want ik moet op een krukje gaan staan om de vlag op te hangen. Dus ik denk haast wel dat je bij elkaar op de schouders moet om erbij te kunnen." De dieven lieten de vlag zelf overigens liggen.

Geen aangifte

Aangifte gaat Ellen niet doen, daarvoor vindt ze het incident te klein. "Volgens mij heeft de politie genoeg andere dingen te doen, dus daarom heb ik zelf een berichtje op de Bunnik-Facebookpagina gezet en op Nextdoor, want misschien dat mensen wel iets gezien hebben."
Ellen heeft geen idee wie er achter de diefstal zit. "Er gebeurt hier nooit iets. Het gaat me niet zozeer om die rugzak, ik ben meer verbaasd dat je zoiets doet. Mijn vriend woont in Utrecht en daar kan zoiets gebeuren met veel studenten in de stad, maar Bunnik is een keurig dorp en daar verwacht je dat niet."
Er komt geen nieuwe rugtas aan de vlaggenmast. Ellen grappend: "Ik dacht nog even: zal ik er zo'n boodschappentasje aan hangen? Maar ik heb de vlag weer weggehaald." Even later heeft Ellen zich tóch bedacht: inmiddels hangt de vlag er weer mét boodschappentas.
De vlaggenmast, nu met een boodschappentasje.
De vlaggenmast, nu met een boodschappentasje. © Ellen Kloosterman
Wie tips heeft, kan Ellen een persoonlijk bericht sturen via Facebook. Het gaat om een rugtas van het merk Eastpak met legerprint.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.