Mannen Oude Vier Triton derde bij Varsity: 'Maximaal haalbare'

© RTV Utrecht / Robert Claus
HOUTEN - De Oude Vier van Triton is zondag bij de 137e Varsity derde geworden. De jaarlijkse studentenroeiwedstrijd op het Amsterdam Rijnkanaal werd gewonnen door Nereus.
Hadden hele grote voetsporen om in te treden
Pieter van Veen
In 2019 won Triton nog de Varsity en hierdoor was de Utrechtse ploeg titelverdediger. Triton-roeiers Steven Bos, Jaap Schenk, Casper van der Steen en Pieter van Veen kwamen 20 seconden na Nereus over de streep. Laga werd vlak achter de Amsterdamse winnaar tweede.
"Het is niet gelukt om hem te prolongeren, maar we mogen trots zijn op onze prestatie. We hadden hele grote voetsporen om in te treden", blikt roeier Van Veen terug tegen RTV Utrecht. "Vandaag was de derde plaats het maximaal haalbare."
De mannen van ORCA kwamen niet door de kwalificatie heen.

Dames ORCA en Triton naast podium

Het is de dames van de Utrechtse roeiverenigingen Orca en Tritonniet gelukt om de 137e varsity te winnen. In de jaarlijkse studentenroeiwedstrijd op het Amsterdam Rijnkanaal kwam de Oude Vier van Skoll als eerste over de finish.
Het Amsterdamse Skøll won met overmacht. Nummer twee Nereus kwam tien seconden later over de finish. Skadi werd met een achterstand van 16 seconden derde.
Orca, met Lisanne van der Lelij, Willemijn van der Pijl, Tami de Lange en Wia Ruiter, werd vierde op 18 seconden. Triton, met Lis Verouden, Rianne Prins, Isis Meruma en Roos Peeters, was de nummer vijf met 23 seconden achterstand. "We wilden onze beste race varen en iedereen verslaan, daar gingen we voor", sprak Rianne Prins na afloop.
De Varsity vond dit jaar vanwege de coronapandemie plaats zonder publiek. Normaal gesproken is het een evenement waar duizenden studenten bij aanwezig zijn.