Oranjefans luisteren EK-wedstrijd op terras van café in Utrecht met 'radio van de zaak'

UTRECHT - Een geslaagd experiment zondagavond in een Utrechts café. Omdat tv-schermen verboden zijn, maar eigenaar Sidney Rubens toch een oranje-sfeertje wil, deelt hij radiootjes uit waarmee naar sportprogramma Langs de Lijn geluisterd kan worden. Zo kan iedereen die dat wil toch de wedstrijd Nederland tegen Oekraïne volgen. Klanten reageren enthousiast. Al valt de belangstelling een beetje tegen.
Svenja en Rachella zitten op het terras te luisteren, maar hebben ook hun telefoon afgestemd op het beeld. Dat was iets te veel van het goede, want het beeld loopt achter bij het radioverslag. De twee dames zijn traditioneel gekleed in een oranje shirt, en hebben vlaggetjes op hun wangen. Precies zoals Rubens het graag ziet. Hij wil de echte voetbalsfeer creëren. Al is het een handicap dat het café om 22.00 uur dicht moet, precies op het moment dat de tweede helft begint. De twee dames spoeden zich naar hun hotelkamer om de rest van de wedstrijd te zien. "De volgende wedstrijd begint ook om 21.00 uur. Maar daarna om 18.00 uur", vertelt Rubens enthousiast. "Ik verwacht dan wel dat mensen die vibe gaan krijgen, want het is hartstikke leuk om naar de radio te luisteren."
Iris en Pieke zijn zeker niet voor het voetbal naar het terras gekomen. Zij spelen vol overgave een spelletje Ligretto. "We kregen de radio in onze handen gedrukt, maar we vinden het toch wel leuk om te luisteren. Het is leuker om met een groepje voetbal te kijken, maar we beseffen dat je dan toch ook niet echt kijkt", vatten de twee samen hoe zij in de wedstrijd staan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.