RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechts Landschap start wervingsactie voor aankoop natuurgebieden Heuvelrug

DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Stichting Utrechts Landschap is begonnen met een wervingsactie om een flink stuk natuurgebied aan te kopen. Dat gebied is nu nog van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug, maar dat wil het natuurgebied graag verkopen en heeft daarvoor Stichting Utrechts Landschap benaderd.

Daar werd meteen verheugd gereageerd, vertelt Kim Slaats van het Utrechts Landschap: "Het zijn best wel wat gebieden van in totaal zo'n 120 hectare en die liggen allemaal tegen de woonkernen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug aan. Veel daarvan liggen ook tegen natuurgebieden aan die we al beheren en zijn dus erg waardevol voor ons. Natuur die we graag veilig willen stellen."

Het gaat om de Heidetuin in Driebergen, de Koeheuvels in Maarn en nog een aantal andere stukken gemeentelijk groen. Utrechtse Heuvelrug vindt het beheer van de bossen geen kerntaak van de gemeente en is daarom al zo'n drie jaar bezig om grond en vastgoed van de hand te doen, het is een bezuiniging.

Lees ook: Utrechts Landschap wil natuur kopen van noodlijdende gemeente Utrechtse Heuvelrug

Maar of het Utrechts Landschap dat stuk grond ook kan betalen, dat is nog maar de vraag. Slaats: "In november is een intentieovereenkomst gesloten en de gronden worden nu getaxeerd, maar vooruitlopend daarop zijn wij nu gestart met een wervingsactie, want we kunnen het geld goed gebruiken om het gebied uiteindelijk aan te kopen."

Wie wil doneren kan terecht op de website van het Utrechts Landschap. "Alles gaat rechtstreeks naar het veiligstellen van die natuur. Ieder bedrag is welkom."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -