RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bij de Utrechtse club Basis staan ze te trappelen: 'We gaan voor een héle lange techno-avond'

UTRECHT - Dansen, dansen en nog eens dansen. Tot in de vroege uurtjes, in een stampvolle nachtclub. Joost Holthuizen, mede-eigenaar van de Utrechtse club Basis kan niet wachten. Goed nieuws voor hem en al die andere clubliefhebbers: naar alle waarschijnlijkheid mogen de discotheken al per 26 juni open. "Maar ik wil het ze eerst nog even horen uitspreken op de persconferentie, voordat de vlag echt uit kan."

Het demissionaire kabinet wil Nederland eerder van het slot halen dan de eerder geplande 30 juni, meldde de NOS vandaag. Vanaf volgende week zaterdag mag de horeca tot middernacht open blijven en discotheken en nachtclubs mogen dan open met toegangstesten. "Ik neem dan aan dat we de hele nacht weer open mogen, want meestal klopt wat er uitlekt wel. Maar ik wil toch de voorwaarden nog even afwachten", zegt Holthuizen.

Niet te vroeg juichen
Hij houdt nog even een kleine slag om de arm. Er waren al zoveel teleurstellingen te verwerken de afgelopen tijd, dat niemand in de clubscene echt te vroeg durft te juichen. Toch is Holthuizen met zijn team achter de schermen al druk bezig met het plannen van een groot feest. "Ik kan nog niet echt artiesten noemen, want we hebben pas net gehoord dat we eerder open kunnen en ik wil niet iets beloven wat later niet blijkt te kunnen. Artiesten krijgen namelijk ook veel aanvragen. Maar iedereen staat ook wel weer te trappelen om te mogen, dus ze proberen het toch zo rond te breien dat ze overal langs kunnen komen."

Wat hij wél kan beloven - mits het weer mag: een groots feest. "Mensen kunnen een hele goede en vooral hele lange techno-avond verwachten. Basis heeft een 24-uursvergunning, dus zodra we weer mogen gaan we een heel lang feest geven."

Toegangstesten
Dan is er alleen nog wel een obstakel: de verplichte toegangstesten. Een voormalige mede-eigenaar van Basis kon zich zo slecht vinden in de overheidsregels en de "testmaatschappij" dat hij ervoor koos de clubscene uit te stappen.

Ook Holthuizen vindt dat het testen voor toegang niet te lang moet duren. "Het liefst ga ik open zonder restricties, want het haalt wel de spontaniteit af van een avond uitgaan. Stel dat jij met je vrienden thuis bent, je hebt een gezellige avond en denkt: ik wil nog wel naar de stad. Dan ben je al te laat om zo'n test te doen en kom je geen tent binnen. In het begin zal er ondanks dat nog wel genoeg animo zijn bij een grote groep mensen om rendabel vol te zitten, maar als dat te lang duurt vraag ik me wel af of dat goed blijft gaan."

Toch weerhoudt het de clubeigenaar er niet van om straks weer de deuren te openen. "Als de vaccinatiebereidheid zo hoog is als wordt gezegd, zal het grootste deel binnenkort gevaccineerd zijn. Dan hoop ik dat de testverplichting er daarna snel afgaat, zodat we weer spontaan uit kunnen gaan."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -