Diverse organisaties en gemeenten onbereikbaar door storing bij T-Mobile

© Niek Verlaan, Pixabay
HOUTEN/RHENEN - Diverse organisaties hebben vanochtend te maken gehad met een telefoonstoring. Daardoor waren onder meer verschillende gemeenten in de provincie Utrecht onbereikbaar.
Politienummer 0900-8844 voor niet-spoedeisende zaken was vannacht al enkele uren onbereikbaar vanwege een technische storing. Dat had gevolgen voor de regio's Utrecht, Rotterdam, Flevoland en Gooi en Vechtstreek. Het alarmnummer 112 was wel bereikbaar tijdens de storing. Voor zaken die geen spoed hebben, konden mensen contact leggen via sociale media en politie.nl.
Een storing bij T-Mobile lijkt waarschijnlijk de oorzaak te zijn van de problemen. Volgens een woordvoerder zorgde de storing ervoor dat inkomende en uitgaande gesprekken soms niet mogelijk waren. Wat de oorzaak is van het euvel en hoe groot de impact precies is, zoekt T-Mobile nog uit. De storing is inmiddels opgelost.
Ook de gemeenten Rhenen, Houten en Veenendaal, justitieel incassobureau CJIB, de rechtbank in Utrecht en de ANWB hadden problemen. De gemeente Veenendaal liet eerder vanochtend al weten dat zij weer bereikbaar zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.