Instellingen

Kyteman's Hiphop Orchestra komt met reünieshows: 'Ik miste iedereen'

© ANP
UTRECHT - Kyteman's Hiphop Orchestra is na elf jaar terug. De formatie van Utrechter Colin Benders geeft drie reünieshows, op Lowlands, Down The Rabbit Hole en in Ziggo Dome. De concerten worden een muzikale reis terug in de tijd met nummers als She Blew Like Trumpets, No More Singing the Blues en natuurlijk de hit Sorry.
Kyteman's Hiphop Orchestra vierde grote successen in 2009 en won dat jaar onder meer de Popprijs tijdens Noorderslag. De Popprijs was nog nooit eerder naar zo'n groot gezelschap gegaan. In 2010 stopte Benders met het orkest. Hij startte samen met zijn vader Kytopia, een soort laboratorium voor muziekpioniers waar tientallen muzikanten in een aantal studio's konden werken.
Na de start aan de Zeedijk zat Kytopia in het oude Tivoli en in Den Dolder. In 2020 leek er geen plek meer te zijn in Utrecht maar uiteindelijk kwam toch ruimte beschikbaar in de Werkspoorfabriek. Kyteman hing ondertussen de trompet aan de wilgen en besloot een nieuwe start te maken op synthesizer.
De Utrechter is blij dat er nu een reünie komt. "Ik was er jarenlang heilig van overtuigd dat dit nooit ging gebeuren en dat het hoofdstuk gesloten was", vertelt Benders bij Mojo Concerts. "Tot ik bij een uitzending van Matthijs Gaat Door werd geconfronteerd met hoe erg ik iedereen miste. Vanaf dat moment kon ik nergens anders meer aan denken. En nu zijn we hier!"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.