RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Waterleiding gesprongen in Vinkeveen: brandweer spoelt wc door in verzorgingstehuis

VINKEVEEN - In Vinkeveen is vanmiddag aan de Herenweg een waterleiding gesprongen. Daardoor kwam een deel van Vinkeveen zonder water te zitten.

Ook de 225 bewoners van verzorgingstehuis Careyn Maria-Oord moesten het een paar uur zonder stellen. Dat leverde veel stankoverlast op doordat de toiletten niet doorgespoeld konden worden. De brandweer schoot te hulp om het sanitair een handje te helpen en zo de ergste stank tegen te gaan.

"Ik heb bij de supermarkt water ingeslagen om de medicijnen mee te slikken", vertelt een woordvoerder. "We maakten ons even zorgen dat we vanavond niet zouden kunnen koken, want we waren natuurlijk niet de enige die water nodig hadden."

Gelukkig is het niet zover gekomen. Rond 16.30 werden de problemen verholpen door waterbedrijf Vitens. Dat duurde iets langer dan normaal, omdat de gesprongen leiding wat dieper lag dan normaal.

Ook restaurant s'Anders eten en drinken moest het even zonder water doen. "We hebben gelukkig geen gasten naar huis hoeven sturen", vertelt een werknemer. "Alleen de wasmachine draaide niet, maar voor de rest hebben we weinig oponthoud gehad."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -