Instellingen

GGD rijdt met prikbus door de wijk om mensen te vaccineren

De GGD zette eerder al een coronatestbus in
De GGD zette eerder al een coronatestbus in © GGD regio Utrecht
UTRECHT - In wijken waar de vaccinatiebereidheid laag is, gaat de GGD binnenkort met bussen rijden. Deze speciale prikbussen, zoals ze worden genoemd, zijn bedoelt om mensen in die wijken extra informatie te geven over vaccineren. Wie wil, kan meteen een prik krijgen.
Het is nog niet bekend welke wijken in onze provincie een bezoek krijgen van de prikbus. "Op dit moment zijn we bezig met het vaccineren van de grote groep en daarna hebben we de handen vrij om fijnmaziger te werk te gaan", vertelt een woordvoerder van de GGD.
Als de prikbus langs komt, kunnen mensen er meteen een vaccinatie krijgen. Het concept is al ingezet voor het vaccineren van dak- en thuislozen. Dat gebeurde onder meer in Utrecht.

Pop-up vaccinatielocaties

De GGD trekt er al langer op uit om zoveel mogelijk mensen een vaccinatie te geven. Naast de prikbus die binnenkort gaat rijden, werkt de gezondheidsdienst ook al met pop-up locaties. Een team van de GGD trekt dan naar verschillende dorpen waar een tijdelijke vaccinatielocatie wordt opgezet om mensen te vaccineren, bijvoorbeeld in een gymzaal of kerk.
Met het 'dichtbij vaccineren' hoopt de GGD mensen te bereiken die zelf moeilijk op een grote priklocatie kunnen komen omdat ze bijvoorbeeld minder mobiel zijn. Wie bij de pop-up locatie wil worden gevaccineerd moet daarvoor wel een afspraak maken.
Deze week zijn er pop-up locaties in Wijk bij Duurstede, Soest en Vianen. Volgende week kunnen mensen terecht in Montfoort, Leusden en Oudewater.
Vandaag werd ook bekend dat het ministerie van Volksgezondheid samen met de GGD'en kijkt op welke andere manieren mensen die twijfelen kunnen worden bereikt. Er wordt gedacht aan mobiele priklocaties op festivals en in de horeca.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.