RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Provincie Utrecht telt veel meer campers sinds corona: 'Mensen willen kamperen én mobiel zijn'


PROVINCIE UTRECHT - Sinds het uitbreken van het coronavirus staan in de provincie Utrecht ruim 20 procent meer campers geregistreerd. Dat blijkt uit cijfers die LocalFocus bij Bovag heeft opgevraagd. Het aantal caravans in de provincie nam iets af.

Vorig jaar januari stonden in onze provincie 8231 campers geregistreerd. Deze maand zijn dat er 9892. Het aantal caravans in dezelfde periode daalde van 27.197 naar 27.039. De totale toename van campers en caravans steeg in de provincie Utrecht met 4,2 procent. Onze regio kent daarmee de sterkste groei van het land.

Bekijk de ontwikkeling van het camper- en caravanbezit door de jaren heen in de provincie Utrecht:Kamperen populair
De stijgende populariteit staat niet op zichzelf: ook campings deden vorig jaar ondanks de crisis goede zaken. Nederlanders trokken er vorig jaar massaal op uit in eigen land, mede omdat reizen niet altijd mogelijk was.

"Mensen zijn bewuster gaan reizen en zijn daar ook meer over na gaan denken", vertelt directeur Rob Marchal van Campercentrum Nederland in Amersfoort. "Mensen zijn toch gaan kijken of het kamperen wat voor ze is. Iedereen heeft vroeger weleens met zijn ouders gekampeerd en heeft de drang het verleden naar het heden te verplaatsen. Dus ik geloof dat we bewuster zijn gaan nadenken over kamperen."

Campers sinds de coronacrisis razend populair in provincie Utrecht


Een bezoeker op Allurecamping de Zeven Linden in Baarn begrijpt de populariteit van de camper wel. Sinds tien jaar hebben zijn vrouw en hij er zelf een. "Mensen willen kamperen en tegelijkertijd mobiel zijn. Dat kan perfect met een camper." Zijn vrouw: "We hebben altijd een tent gehad, daarna caravans en toen een camper. Helemaal goed! Dat is wat luxer, daar houden we van. Als je wat ouder wordt, heb je daar wat meer behoefte aan."

Vorig jaar bleek ook al dat de camper steeds populairder wordt. Het totale aantal kampeerauto's in Nederland nam tussen 2015 en 2020 met bijna 49 procent toe, van ruim 93.000 stuks tot bijna 138.500.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -