RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Fenneke van der Vegte nieuwe wethouder in Leusden

LEUSDEN - Fenneke van der Vegte is voorgedragen als nieuwe wethouder in de gemeente Leusden. De politica, die sinds 2018 in de gemeenteraad zat voor GroenLinks-PvdA, volgt Erik van Beurden op. Hij kondigde eerder deze maand aan de politiek te verruilen voor een adviseursfunctie.

Van der Vegte is nu nog strategisch adviseur stad en ontwikkeling voor de gemeente Amersfoort. In een schriftelijke verklaring laat ze weten uit te kijken naar haar rol als wethouder. Ze gaat zich onder meer bezighouden met de energietransitie, woningbouw en het sociaal domein.

Fractievoorzitter Marcel Sturkenboom van GroenLinks-PvdA laat weten dat zijn partij niet lang heeft hoeven nadenken over de opvolger van Erik van Beurden. Ze werd unaniem voorgedragen door het bestuur van de partij. Fenneke heeft veel beleidservaring en is er klaar voor. Zij is de juiste kandidaat waar Leusden van kan profiteren."

Het is de bedoeling dat Van der Vegte op 1 september start. De andere wethouders zijn CDA'er Wim Vos en Patrick Kiel van de VVD.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -