Herder Harmen vangt eigenzinnig schaap op tropische dag: 60 kilo en een dikke laag wol in je nek

EEMBRUGGE - Een schaap in je nek bij 30 graden: lekker koel is anders. Maar herder Harmen draait er zijn hand niet voor om. Hij moest gewoon snel handelen vandaag in Eembrugge, want een van de 350 schapen die hij met zijn baas Gert begeleidde, kreeg de kolder in de kop en ging ervandoor. En één schaap vangen is heel wat anders dan een hele kudde.
Het doel was vandaag om 350 schapen over de Eem te krijgen. In opdracht van waterschap Vallei en Veluwe gaan de wollige herkauwers de dijken langs de rivier begrazen. De schapen moesten de ophaalbrug over, maar daar ging het mis. Eén schaap wist te ontsnappen richting de drukke Bisschopsweg N414.
"De hond dreef hem zelfs nog wat verder weg, dus Harmen ging er achteraan", vertelt Gert. Het vangen van het eigengereide dier was nog een hele toer. ''Ze wegen ongeveer 60 kilo en hij moest hem eerst op een vangrail zetten om hem op te kunnen te tillen."
Eenmaal in de nek van Harmen was het schaap zo mak als een lammetje. De herder moest nog wel een wandeling van honderden meters afleggen om de avonturier terug bij de kudde te krijgen. "Een warme klus op deze zomerdag."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.