RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Opheldering gevraagd over inzetten Utrechtse politiepaarden op tropische dagen: 'Ze hadden veel dorst'

UTRECHT - De Partij voor de Dieren heeft bij het Utrechtse gemeentebestuur schriftelijke vragen ingediend over het inzetten van politiepaarden op extreem warme dagen.

De fractie constateerde gisteren dat twee paarden op het Stadshuisplein zichtbaar veel dorst hadden. "De agenten lieten ze drinken uit de stellage met water naast het stadhuis, water dat overigens niet geschikt is voor consumptie", aldus raadslid Maarten van Heuven.

De Partij voor de Dieren zet ook zonder hitte vraagtekens bij het inzetten van paarden door de politie, maar begrijpt al helemaal niet waarom de dieren met deze hoge temperaturen door de stad moeten lopen terwijl het ogenschijnlijk rustig is. De fractie vraagt het college om het nut hiervan uit te leggen en wil weten of er een hitteprotocol is voor dieren. Ook roept de partij de gemeente op om drinkbakken te faciliteren.

Raadslid Van Heuven wil daarnaast weten wat het college doet om dieren op bijvoorbeeld kinderboerderijen en bij evenementen te beschermen tegen hoge en lage temperaturen. Daarnaast zou de gemeente Utrecht volgens hem actief moeten communiceren over het beschermen van huisdieren tijdens extreme weersomstandigheden.

De Partij voor de Dieren wijst erop dat het stadsbestuur steeds aangeeft geen bevoegd gezag te zijn rond het beschermen van dieren tegen extreme hitte en kou. "Maar in de stukken van het college staat steeds 'we zorgen goed voor de dieren in onze stad' en daar hoort dit ook bij. Dus bevoegd gezag of niet: de PvdD verwacht dat het college haar verantwoordelijkheid pakt om ook goed voor deze dieren in de stad te zorgen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.






Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -