RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Extreem warme dag, maar ook onweer op komst: vannacht code geel in provincie Utrecht

UTRECHT - Deze warme dag mogen we de eerste keer dit jaar als 'tropisch' bestempelen. In De Bilt werd een temperatuur van 30,3 graden gemeten. Niet eerder werd het zo warm op 17 juni.

Gisteren werd het 28,9 graden in De Bilt, ook erg warm, maar met minder dan 30 graden geen officiële tropische dag.

Vanaf vanavond is er kans op onweer. Mogelijk gaat dit gepaard met zware windstoten, hagel en veel neerslag. Tussen 01.00 uur vannacht en 09.00 uur morgenochtend geldt daarom code geel in de provincie Utrecht. Het advies is om niet te schuilen onder bomen en open water en open gebied te mijden.

Meer onweer
Morgen is er ook overdag kans op onweersbuien. Het is dan wel broeierig bij een graad of 27. Zaterdag is het met 19 graden duidelijk koeler en blijft het op veel plaatsen droog. Maar zondag bereikt zeer warme lucht opnieuw ons land. Het kwik stijgt dan naar 25 graden in de provincie Utrecht. In het zuidoosten van het land wordt het een paar graden warmer. Een droge dag wordt het niet, want er kunnen fikse onweersbuien ontstaan. Ook is het niet geheel zonnig met een mix van zon en wolken.

Na het weekend wordt de hitte geleidelijk verdreven. Mogelijk loopt de temperatuur maandag nog flink op, maar vanaf dinsdag komen de maxima uit op vrij normale waarden voor de tijd van het jaar: 20 tot 24 graden. De zon krijgt veel ruimte en er is kans op enkele buien.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -