Kort nieuws uit de provincie Utrecht

REGIO - In Lage Vuursche zijn twee mannen opgepakt die probeerden in te breken. Het duo was zondagnacht actief op de Dorpsstraat. Agenten ontdekten na een melding een opengebroken deur. In de omgeving troffen ze de twee Utrechters van 23 en 28 jaar aan. De Utrechters moesten mee naar het bureau.
* In de binnenstad van Amersfoort zijn twee graffitispuiters aangehouden. Bewoners van de Langestraat hadden gezien dat de 19-jarige mannen in hun straat een elektriciteitshuisje versierden. Een snelle actie via 112 had succes, want de spuiters werden mét spuitbus in de kraag gevat. Ze hadden een kleurrijk spoor door de binnenstad getrokken en moeten de schade vergoeden.
* In Utrecht raakte zondag een haastige motorrijder gewond na een botsing. De 46-jarige man reed over het Ledig Erf richting de Catharijnesingel. Bij een stoplicht stond een aantal auto's te wachten voor rood. De motorrijder uit Utrecht wilde vervolgens via het fietspad de wagens inhalen. Een hiervan week uit waarop een botsing volgde. De motorrijder uit Utrecht is naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto was ongedeerd.
* In Veenendaal is een 17-jarige jongen aangehouden omdat hij met een balletjespistool zwaaide. Hij zou het wapen op de Paganinistraat getoond hebben in een speeltuin. Iets verderop spraken agenten vier jongens aan die aan het signalement voldeden. Eentje bleek het balletjespistool op zak te hebben.

U Vandaag maandag 5 oktober, nieuws in het kort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.