Levenslang geëist voor Utrechtse drugsmoord

UTRECHT - Het Openbaar Ministerie (OM) in Utrecht heeft dinsdag een levenslange gevangenisstraf geëist tegen een 21-jarige man wegens moord. Een medeverdachte hoorde zestien jaar tegen zich eisen.
Het 30-jarige slachtoffer werd op 13 januari vorig jaar zwaargewond gevonden op de Dickenslaan in het Utrechtse Oog in Al. Volgens de officier van justitie is hij die avond met de twee verdachten van een koffiehuis naar zijn huis gereden om een zakje cocaïne op te halen. Korte tijd later werd hij buiten de auto ernstig mishandeld en zou de 21-jarige man hem hebben beschoten. Het slachtoffer overleed later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.
Onderzoek heeft uitgewezen dat een van de verdachten de auto van het slachtoffer heeft bestuurd. In het voertuig zijn bloedsporen gevonden. Onderzoek naar het wapen, afgeluisterde telefoongesprekken en overige telecomgegevens brengen de verdachten in verband met het misdrijf. De beide verdachten hebben er het
zwijgen toe gedaan.
De 21-jarige hoofdverdachte was nog maar elf dagen vrij, na het uitzitten van een straf van zes jaar voor diverse geweldsdelicten die hij in 2003 had gepleegd. Drie weken na de moord in Utrecht zouden de twee verdachten hebben geprobeerd een gewapende overval te plegen in een woning in Eindhoven. Een week later zouden zij wederom een overval hebben gepleegd in Breda. De verdachten zijn volledig toerekeningsvatbaar. Op basis van al deze gegevens meende de officier geen andere keus te hebben dan een eis tot levenslang tegen de hoofdverdachte, die het dodelijke pistoolschot zou hebben gelost.
De advocaten van de beide verdachten pleiten op 13 oktober.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.