Proces tegen Ballast-baas duurt voort

GRONINGEN - Oud-directeur Peter F. en een aantal anderen moeten waarschijnlijk een 'aanzienlijk bedrag' betalen aan bouwbedrijf Ballast Nedam.
Dat bepaalde de rechtbank in Arnhem woensdag in een tussenvonnis. Ballast Nedam verwijt de ex-directeur het bedrijf voor miljoenen euro's te hebben opgelicht.
Het bouwbedrijf stelt woensdag in een reactie dat Peter F. van de rechter ongeveer 20 miljoen euro moet betalen. Daarvoor zijn een aantal partijen waarmee F. heeft samengewerkt medeverantwoordelijk.
Om tot een eindoordeel te kunnen komen, heeft de rechtbank meer informatie nodig. Een uitspraak in de zaak volgt naar verwachting over enkele maanden, zo liet een woordvoerder van de rechtbank woensdag weten.

CELSTRAF

In een strafzaak tegen Peter F. vorig jaar eiste het Openbaar Ministerie (OM) 2,5 jaar celstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Omdat het onderzoek en de media-aandacht volgens de rechtbank in Groningen zeer belastend zijn geweest voor F., legde zij geen straf op.
Ballast Nedam probeerde vervolgens via de burgerrechter de schade te verhalen en vroeg de rechtbank om Peter F. en enkele anderen te veroordelen tot betaling van in totaal 65 miljoen euro.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.