Win de Jaarbeurs voor 1 dag: 'Wij rollen graag de rode loper voor jullie uit, kom maar!'

Provincie Utrecht/Utrecht - Duizenden evenementen en theatervoorstellingen heeft medewerker Piet van den Bosch al meegemaakt in de Jaarbeurs. Hij werkt er al 36 jaar achter de schermen in de keuken. "Van aankomend chef de partie, chef de partie, sous-chef, chef-kok en sinds 2000 ben ik culinair adviseur bij Jaarbeurs."
Nu Nederland langzaam maar zeker weer opengaat, ontstaat er weer ruimte voor evenementen. RTV Utrecht en de Jaarbeurs zijn daarom een actie gestart. Welk evenement zou jij organiseren als je voor 1 dag de Jaarbeurs tot je beschikking krijgt? De komende weken laten we jullie ideeën zien, volgen we kanshebbers en in augustus is dan het evenement zelf. Meer weten over de actie, lees dan hier alle verhalen.
Piet vertelt: "Bij een beurs, dan is de avond ervoor het hele beursgebied nog een wirwar van timmermannen en schilders. En de volgende morgen wordt het lintje doorgeknipt en ligt er een fantastisch mooie beurs."
Piet beschrijft dat hij in zijn lange carrière vaak kippenvelmomenten heeft meemaakt. Van beurzen, tot Armin van Buuren met een groot festival, tot het driedaags evenement Dutch Comic Con: "Dan kijken wij boven vanuit de keuken naar de toestroom van de bezoekers en dan denk je 'wat komt er toch allemaal voorbij?!" Ook de bezoekers van de Lego-beurs die normaal jaarlijks in de Jaarbeurs staat blijven Piet bij: "Papa's, mama's, kinderen, opa's en oma's, zo'n beurs is echt voor jong en oud. De massale bezoekersstromen die wij mee mogen maken geven zeker een kick."
Maar ook het pausbezoek in 1985 van paus Johannes Paulus de tweede is iets wat direct in hem opkomt. "De hele stad Utrecht werd opgeslokt, of zoiets weer op ons afkomt dat weet ik niet. Maar ik kijk nu wel heel erg uit naar volgende maand want dan gaat de musical Tina Turner weer starten. Als alles weer mag, daar kijken we reikhalzend naar uit. Dan is er geen dag meer waarop er niets meer gebeurt hier bij de Jaarbeurs", aldus de culinair adviseur van de Jaarbeurs.

'Het theater is voor jullie, kom maar'

Misschien dat je bij de Jaarbeurs alleen denkt aan de grote evenementenhallen, maar ook het Beatrixtheater hoort erbij. Met de winactie van RTV Utrecht en Jaarbeurs Utrecht is ook de grote theaterzaal te winnen. Bijna alle musicals in het theater heeft Piet van den Bosch door de jaren heen wel gezien. En hij heeft ervoor gezorgd dat zowel cast en crew als de bezoekers goed verzorgd zijn. "Je doet er alles aan om deze mensen in een zo warm mogelijk bad te laten plaatsnemen. En je wil dat op het moment dat gong gaat, dat ze naar de zaal gaan en een onvergetelijke avond meemaken."
Welk evenement ziet Piet van den Bosch nou graag terug eind augustus waarbij iemand uit de provincie Utrecht vrij spel krijgt om zijn of haar evenement te organiseren? Piet heeft wel ideeën, maar hij hoopt vooral dat Utrechters in de pen klimmen en een lumineus idee insturen.
"Of dat nou het klassenfeest is wat afgelopen jaar niet mocht plaatsvinden, of het examenfeest met een galajurk en een dikke auto, waar leerlingen heel erg naar hebben uitgekeken. Dat maakt niet uit. Wij rollen heel graag de rode loper uit voor jullie en openen de deuren van het Beatrixtheater."
Bij premières van musicals in het theater lopen natuurlijk bekende Nederlanders rond. Piet wil dat de winnaars van deze winactie nu die kans krijgen: "Het theater is nu van jullie, kom maar, kom met het meest fantastische idee."

Doe mee!

Heb je een leuk idee, zou je graag iets willen organiseren in een evenementenhal of de theaterzaal van de Jaarbeurs? Een jury kiest de leukste inzendingen en daar kan het publiek op stemmen. De winnaar krijgt voor één dag de sleutel van de Jaarbeurs in handen.
Inzenden kan tot 17 juli, kijk voor meer informatie op www.jaarbeurs.nl/win.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.