Instellingen

Brandweer rukt uit naar warme priklocaties in Veenendaal en Amersfoort

© AS Media
AMERSFOORT/VEENENDAAL - De brandweer is te hulp geschoten bij de vaccinatiestraat in Veenendaal, waar de GGD in de zomerhitte inentingen tegen het coronavirus verzorgt. Het platte dak van de vaccinatiestraat bij Seats & Sofas werd natgehouden, waardoor het binnen koeler bleef.
Ook in Amersfoort heeft de brandweer bekeken of het prikkende GGD-medewerkers verkoeling kon bieden. Op de priklocatie in de Rijtuigenloods aan het Piet Mondriaanplein liepen de temperaturen vanmiddag flink op.
Medewerkers van de GGD moeten buiten wachten tijdens de inspectie van de brandweer.
Medewerkers van de GGD moeten buiten wachten tijdens de inspectie van de brandweer. © AS Media
"Medewerkers kregen het warm omdat ze ook in beschermende kleding lopen. De brandweer heeft gekeken of ze iets doen, zoals het dak nat houden", vertelt VRU-woordvoerder Sjaak Haasnoot.
Maar dat bleek niet het geval. Haasnoot: "De GGD heeft er toen voor gekozen om een nieuwe ploeg medewerkers in te zetten en te kijken naar de ventilatie."
De brandweer werd opgeroepen om het pand te inspecteren.
De brandweer werd opgeroepen om het pand te inspecteren. © AS Media
De GGD regio Utrecht adviseert mensen die voor een prik komen evenzogoed om niet te vroeg te komen en water en een petje mee te nemen. Je mocht je afspraak ook verzetten, als je het in Amersfoort te warm vond, liet de GGD vanmiddag weten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.