Instellingen

Grote uitdaging vanavond voor Oranjegezinde buren: 'Zijn tv is zes seconden eerder!'

Afgelopen zondag keken gemiddeld 5,4 miljoen mensen naar het Nederlands elftal.
Afgelopen zondag keken gemiddeld 5,4 miljoen mensen naar het Nederlands elftal. © ANP
UTRECHT - Gezellig Nederland - Oostenrijk kijken terwijl je in de straat 'Tirol' in Utrecht woont; wat kan er nog mis gaan? Nou, buurmannen Rob van Plateringen en Roger Abrahams moeten een technische hobbel overwinnen. Hun tv-signaal loopt namelijk niet gelijk. Gevolg: als Rob begint te juichen weet Roger al dat er op zijn scherm een doelpunt gaat vallen.
Een voordeel heeft het ook wel weer, zei Roger laconiek toen ze er vanmiddag samen over vertelden op Radio M Utrecht. "Als ik een drankje inschenk of nootjes aan het halen ben en ik hoor gejuich van Rob, dan weet ik dat ik nog zes seconden heb om terug te rennen naar de televisie. En dan zie ik de goal tenminste nog 'zogenaamd' live."

In de ArenA

Presentator Jeroen Latijnhouwers van Utrecht Komt Thuis wilde van Rob en Roger weten hoe ze afgelopen zondag de wedstrijd Nederland - Oekraïne hadden beleefd. "Rob is een echte Oranjefan, dus we horen de doelpunten eerder via hem", aldus Roger. "Zondag ben ik de wedstrijd maar live in de ArenA gaan bekijken."
Maar Rob heeft inmiddels een oplossing, vertelde hij trots. "Als Nederland op het punt staat af te trappen, dan druk ik op 'pauze'. Dan bel ik mijn buurman en die zegt dan tegen mij: 'Ja, we gaan hier NU aftrappen'. Dan druk ik op start en als het goed is lopen ze dan gelijk."

Fluisterjuichen geen succes

"Ik ben er heel blij mee", zei Roger. "Ik las via whatsapp dat hij er wat op had gevonden. Ik vroeg me af hoe deze technologische superman het voor elkaar zou krijgen. Eigenlijk is het best simpel, en stiekem is het toch ook wel fijn. Eén of twee seconden vertraging maakt niets uit en het is ook niet zo dat ik er rekening mee houd als Rob níet juicht bij een aanval. Maar het is toch een beetje jammer als ik te laat ben."
Ook Rob is content met de oplossing en hoopt dat het werkt. "We hebben gisteren geprobeerd om 'fluisterjuichen' in te voeren", lachte hij. "Maar dat is echt moeilijk, dat gaat 'm niet worden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.