RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Winters RS-virus steekt deze zomer de kop op: 'Ik heb dit nog nooit gezien'

UTRECHT - Midden in de zomer kampt Nederland met een epidemie van een winters virus. Het gaat om het RS-virus, het meest voorkomende verkoudheidsvirus onder kinderen. Dat melden de Telegraaf en RTL Nieuws.

Kinderarts en hoogleraar luchtweginfecties Louis Bont van het UMC Utrecht bestudeert het virus al 25 jaar. Hij zegt tegen de Telegraaf en RTL Nieuws: "Sinds het wegblijven van de jaarlijkse epidemie afgelopen winter waren we op onze hoede. Het bleef weg door de social distancing van de corona-maatregelen. Iedereen maakt het RS-virus meerdere keren door en dat maakt dat er een soort kudde-immuniteit is, maar die afweer is door corona niet onderhouden. Daardoor hebben we nu een uitgestelde epidemie."

Het RS-virus is een luchtweginfectie en kan vooral bij jonge baby's ernstige ziekte veroorzaken. Ze kunnen benauwd worden of een longonsteking krijgen. Kinderafdelingen van ziekenhuizen en ook kinder-ics in vooral het zuidwesten van Nederland zijn overbezet.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -