RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Doden liggen langer onopgemerkt in huis door corona'

PROVINCIE UTRECHT - Overleden mensen bleven vorig jaar veel langer onopgemerkt dood in huis liggen. Het aantal doden dat langer dan twee weken dood thuis lag voordat ze werden gevonden door buren, familie, woningbouwcorporaties of politie, steeg in 2020 met ruim 40 procent ten opzichte van 2019. Dit terwijl het aantal lijkvindingen in woningen vrijwel gelijk is gebleven.

Dat meldt de NPO Radio 1-podcast Het Onderzoeksbureau, die cijfers kreeg van onder meer de GGD regio Utrecht (GGDrU). Het gaat vaak om oudere mensen of personen die stevig drinken, ziet forensisch arts Ronald Smit van de GGDrU. Volgens hem speelt corona een rol in de stijging van het aantal laat gevonden woningdoden.

"Mensen die door corona in financiŽle problemen komen, trekken zich meer terug. Ook ouderen zijn banger geworden door corona, dus houden meer mensen buiten de deur" , zegt Smit. Onlangs nog werd in IJsselstein een man in zijn woning gevonden die al zeven weken was overleden.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -